Blog van een fotografe 

Hoi! Ik ben Robin! Een enthousiaste en gepassioneerde dierverzorgster met een camera. Of een fotografe met een carrière in de dieren? Jij mag het zeggen! Leuk dat je komt kijken op mijn blog. Ik heb een enorme passie voor dieren en de natuur. Met name vogels en zeedieren. In het bijzonder zeezoogdieren. Vooral voor cetacea (Engels: cetaceans) heb ik een grote fascinatie. Dit zijn alle dieren die vallen onder de dolfijnen, walvissen en bruinvissen. Deze groep omvat zo'n 82 soorten!!  In mijn kindertijd kon ik al 'dolfijn' zeggen voor ik 'pappa' kon zeggen wat tijdens mijn tienerjaren leidde tot een opleiding in de Dierverzorging. Hier kreeg ik te maken met stages en later baantjes in verschillende dierentuinen en dolfinaria waardoor de passie nog vele malen groter werd. 

Rond deze tijd kreeg ik ook mijn eerste camera cadeau; een nieuwe passie was geboren.  Ik heb tijdens mijn tweede studie in Multimedia een tijdje mogen werken in een winkel met een specialisatie in camera's en fotografie waar ik steeds meer kennis opdeed en heb leren werken met verschillende modellen en apparatuur. Een aantal jaren later had ik mijn eigen professionele publicaties op het internet, in boeken, tijdschriften en zelfs in de dierenparken waar ik zo gek op was! Ik heb momenteel meerdere modellen, maar ik fotografeer voornamelijk met een 13-jaar oude Nikon. Mijn doel is fotograferen zonder teveel poespas en te bewijzen dat je niet veel nodig hebt om prachtige foto's te maken! Zo is mijn grootste lens is slechts 200 mm en zijn mijn foto's vrijwel onbewerkt. De kunst van het fotograferen met een spiegelreflexcamera zit hem niet in het nieuwste of beste, (in tegendeel de foto's die ik met mijn 'oudje' maak verkies ik vaak zelfs boven mijn veel nieuwere/duurdere modellen) het zit hem vooral in het kennen van de camera en het verdiepen in de instellingen. Hierbij helpt natuurlijk een oog voor  aspecten zoals compositie of kleurgebruik ook heel erg! 

Mijn foto's zullen mijn blogs leiden en de passie zorgt voor de rest. Ik weet heel veel van de dieren waar ik zo dol op ben en ik schrijf er ontzettend graag over! Mijn doel is te laten zien hoe prachtig en geweldig deze dieren zijn en dat ze allemaal een eigen karakter hebben! Duik mee in mijn wereld en wie weet; tot ziens!