Help de oceaan met 4Ocean!

Inleiding 

Ben jij ook gek op sieraden, kraaltjes en andere hebbedingetjes? en heb jij toevallig ook een hart voor de zee en alles waar in leeft? Met 4Ocean kun jij de oceaan helpen!! Één armbandje staat voor 1 pond plastic verwijderd uit de oceaan. Het team van 4Ocean gebruikt de opbrengst van de bandjes om zich in te zetten voor het plasticprobleem in de zee. Daarbij hebben ze maandelijks een limited edition bandje waarvan de opbrengst naar nog een ander goed doel gaat. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de conservatie van zeeschildpadden, haaien, maar ook walvissen en dolfijnen! Waar wacht je op? Schaf vandaag nog een bandje aan. Het zijn ook nog eens prachtige cadeaus! 

4Ocean is een organisatie die afval verwijdert uit de oceaan en kusten en daarnaast bewustzijn probeert te creëren voor betere afvalverwerking en het schoonhouden van kustlijnen. 4Ocean is in januari 2017 opgericht door de twee surfers Andrew Cooper en Alex Schulze die zagen hoe vervuild het water is waarin zij surften en welke schade wij als mensen toebrengen aan de oceanen en de dieren die hierin leven. Het begon met lokale opschoonacties en gaandeweg kregen ze veel support waardoor groei mogelijk werd. Sinds de oprichting is de organisatie snel gegroeid en heeft het inmiddels meer dan 200 medewerkers in dienst in 27 landen. Naast het hoofdkwartier, dat is gevestigd in Boca Raton, Florida, zijn er ook nog vestigingen in Bali (Indonesië), Port-au-Prince (Haïti), en Puerto Barrios (Guatamala). Op hun website is een actuele teller te zien met het opgeruimde plastic. Naast het organiseren van opschoonacties worden er armbandjes verkocht van het gerycelde plastic om verdere acties en de groei van 4Ocean te financieren.

Armbandjes

Naast de klassieke blauwe "4Ocean" armband is er iedere maand een nieuwe armband met een nieuwe kleurencombinatie te koop. Het kopen van één armbandje staat voor het verwijderen van één pond plastic uit de oceaan. Daarnaast heeft ieder maand-bandje een ander thema, waarbij ook nog eens geld gaat naar een goed doel van dat thema. Staat het armbandje van deze maand bijvoorbeeld voor haaien conservatie, dan wordt een deel van die opbrengst gedoneerd aan organisaties en goede doelen die zorgen voor de conservatie van haaien. Zo kun je dus ook nog directe doelen steunen, naast het steunen van een schonere oceaan! Veel van deze armbandjes zijn maar tijdelijk te verkrijgen en zijn dus al snel een limited editon item! Bij ieder bandje krijg je ook een kaart met het goede doel van die maand erop en het nummer van de serie.

Ik ben echt helemaal gek op deze bandjes en heb inmiddels alle exemplaren die er tot nu toe zijn gemaakt. Iedere kleur staat voor steun voor een project dat dieren in de oceaan beschermt! Dat is toch al genoeg reden om deze bandjes aan te schaffen? Het zijn ook echt perfecte cadeaus. Je geeft iemand een bandje en het feit dat er een pond plastic in diegene's naam uit de oceaan is verwijderd. Sinds kort kun je je ook abonneren op 4Ocean, je krijgt dan automatisch en als eerste de nieuwe editie  bandjes binnen. Wacht dus geen moment en schaf wat van deze pareltjes aan. Ze zijn er in alle kleuren, dus voor ieder wat wils!