Hotel Botanico

Introductie 

Hotel Botanico is het enige vijfsterren hotel op het Canarische eiland Tenerife. Dit hotel is van dezelfde eigenaar als Loro Parque, Poema del Mar, Siam Park en Brunelli's. Ook is de stijl Thais, net zoals de ingang van Loro Parque en de gehele stijl van Siam Park. Ik heb het ongelofelijke geluk dat ik regelmatig in dit hotel mag verblijven. Iets wat ik nooit zelf zou kunnen betalen en al helemaal niet voor zoveel nachten achter elkaar. Verblijven in Hotel Botanico is absolute luxe en een ongekende ervaring. Naast de prachtige tuinen is er ook een Spa. Vandaag geef ik jullie een kijkje binnen in dit prachtige, decadente hotel dat toch duurzaam weet te zijn. 

De volle titel van het hotel is "Hotel Botanico, the Oriental spa and garden". Dit slaat op de stijl en het feit dat er een luxe spa bij het hotel aanwezig is. Hier kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten. Ook kun je er massages en andere behandelingen krijgen. Naast de spa is er ook een grote tuin met een apart zwembad, waar je een relaxte wandeling kunt maken, Alles is er op ingericht dat je een zo prettig mogelijk verblijf hebt en alles voor je geregeld is. Je bent echt tijdelijk in een andere wereld. Het personeel gaat erg ver in het bereiken van perfectie, zo erg dat ik me er soms een beetje ongemakkelijk bij voel!


Hotel

Al bij aankomst waan je je in het 'luxe leven'. Een enorme rij palmbomen ( die in het donker ook verlicht zijn).kondigt de straat aan waarin het hotel zich bevindt. Vervolgens wordt je begroet door twee piccolo's die jouw koffers en tassen voor je aannemen en de deur voor je openen. Je komt in een enorme marmeren hal met een prachtig bloemstuk in het midden. Dit is de hoofdhal, waar de liften, ontbijthal, restauants en de incheckbalie zich bevinden. Terwijl je in gaat checken krijg je een verse mango en passievrucht smoothie aangeboden. Alles is tot in de nopjes verzorgd. Wanneer je een kamernummer hebt gekregen begeleid de piccolo je naar jouw kamer. Je hoeft je tassen niet eens zelf te dragen! Wanneer gewenst legt hij ook nog alle faciliteiten in de kamer uit. De kamers zijn in hetzelfde thema als het hotel, met veel rood en houttinten. Deze kamers kunnen in prijs oplopen van 200 tot over 1000 euro per nacht. Afhangend van welke prijsklasse je hebt zijn er nog allerlei extra's te vinden. Alle kamers zijn echter uitgerust met een bad, regendouche, balkon met uitzicht op de tuin of spa, minibar, flatscreen TV etc. In alle kamers zijn schilderijen/portretten van papegaaien en andere kromsnavels te vinden. De complete stijl, combinatie van papegaaiachtigen en olifanten evenals de dure en oude kunst die door het hele hotel hangt zijn allemaal hobbies en liefhebberijen van eigenaar Kiessling. Zijn liefde voor Thailand, kunst en papegaaien straalt er vanaf, waar je je ook bevindt in het hotel. In de ontbijthal bevindt zich zelfs een enorme glazen voliére, waar balispreeuwen en andere tropische vogels leven. Het ontbijt is ook echt ongelofelijk! Alles wat je je maar kunt wensen en bedenken wordt aangeboden. Alles is of wordt vers bereid. Je weet gewoon niet wat je meemaakt als je hier voor de eerste keer komt! Hotel Botanico heeft daarnaast nog 5 restaurants in verschillende stijlen, een kapsalon, winkel en recreatieruimte. De tuin bestaat uit een groot zwembad met zowel stoelen als ligbedden met heerlijke zachte kussens. Ook is er een grote bar aanwezig waar je allerlei drankjes en versnaperingen kunt krijgen. Als je verder loopt kom je in de grote tuin met een enorme vijver, kruidtuin, prachtige bloemen en wilde monarchvlinders! Alleen de tuin is al een oase om doorheen te slenteren. Waar je je ook bevindt in het hotel, alles is tot in de kleinste details verzorgd.

Spa

De spa is een apart gedeelt van het hotel dat je apart dient te boeken. In iedere kamer ligt een badjes en een setje slippers klaar. Het is de bedoeling dat je deze draagt als je de spa wilt bezoeken. Hieronder kun je badkleding dragen. Schoenen en normale kleding zijn niet toegestaan. Wanneer je de spa binnenkomt kun je boeken en betalen. Evenals het reserveren van de verschillende massages en behandelingen. Dit is bij mijn boekingen altijd inbegrepen, ik heb dus van alles foto's kunnen maken om jullie een impressie te kunnen geven van dit verwenningsoord! Wanneer je de spa betreed waan je je in een prachtige, tropische tuin met palmen en Aziatische gebouwen. Een lang pad gedecoreerd met olifanten, azuurblauwe potten, bamboe en een koivijver leiden je naar de Oosterse deuren die vanzelf voor je opengaan. Hier kom je een balie tegen waar je handdoeken kunt pakken. De spa bestaat uit verschillende delen. Buiten is een prachtig Thais paviljoen waar je in kunt zwemmen, twee zwembaden en een jacuzzigrot. Deze grot is gedecoreerd met rotsen en edelstenen. In het binnengedeelte is een binnenplaats met bedden om te zonnen, een sport en fitnesscentrum, een zwembad, een bubbelbad ingelegd met bladgoud en verschillende sauna's. Ook zijn er ruimtes voor massages en Thai-Chi sessies met prachtige houten vloeren. Alles is gedecoreerd met kunst, kaarsen planten en verse bloemen. Mijn absolute favoriet zijn de zwembaden en de verschillende sauna's. Er zijn natte en droge sauna's in verschillende stijlen,  een kruidensauna, een keramische sauna en een ijskamer om af te koelen. Het geweldige aan deze spa is dat het er bijna nooit druk is en het hele ruime openingstijden heeft. Ik heb er regelmatig nog de hele namiddag en avond kunnen genieten na een uitputtend dagje Loro Parque. Mobiele telefoons zijn er niet toegestaan zodat mensen even niet aan alle problemen van de echte wereld hoeven te denken en gewoon optimaal kunnen genieten. Je bent dus echt even in een andere wereld zonder alle stress je alledaagse bezigheden. Hotel Botanico is werkelijk de top van de top en absoluut genieten van alles wat de 5-sterren wereld je te bieden heeft! Je waant je in (bijna ongemakkelijke) luxe en voelt je als een koning of koningin voor de duratie van je bezoek!